Een lener die online een persoonlijke lening aanvraagt, moet ondersteunende documentatie verstrekken om de kredietgever in staat te stellen controleer of de situatie van de lener in overeenstemming is met de ingevoerde informatie. De wet vereist dat de kredietgever controleert of de persoon die een persoonlijke lening aanvraagt, solvabel is. Deze controles beschermen de lener tegen elk risico van overmatige schuldenlast.
Ze beschermen de kredietinstelling ook tegen niet-terugbetaling van de lener. Bij het online aanvragen van een persoonlijke lening controleert de uitleeninstelling ook het nationale dossier van de Banque de France.
Dit bestand maakt het mogelijk om te weten of de lener tijdens eerdere credits betalingsincidenten heeft meegemaakt.
De lener moet een fotokopie voor- en achterkant van de identiteitskaart of het paspoort verstrekken.
Dit moet ervoor zorgen dat hij de persoon is die hij beweert te zijn, dit om mogelijke nabootsing te voorkomen.
Een kopie van een vaste telefoonrekening recent (minder dan 6 maanden), een ontvangst van elektriciteit of gas.
De lener moet zijn laatste 3 bankafschriften verzamelen.
Deze referentie staat de kredietgever toe om te verifiëren dat de lener op het adres woont dat hij op zijn verzoek heeft verstrekt lening online.
In geval van accommodatie door een derde partij, wordt een verklaring op erewoord van de persoon die de lener ontvangt en een bewijs van adres gevraagd.

Snelle persoonlijke lening zonder bewijs van inkomen?

Als de klant geïnteresseerd is, kan hij online een lening aanvragen om tijd te besparen en in sommige gevallen zijn contract online ondertekenen; Het volledige inschrijvingsproces is dan gedematerialiseerd! Abonneren!